Funktionärer

För att kunna genomföra ett lyckat och säkert evenemang samt få det att fungera så bra som möjligt för både deltagare, publik och allmänhet så behöver vi hjälp av ett flertal funktionärer.

Det är ett välkänt faktum att funktionärer bidrar till deltagarnas totala upplevelse av ett evenemang. Du kan som funktionär vara stolt över din insats eftersom inget lopp kunde genomföras utan er hjälp.

Vi kommer att behöva funktionärer som hjälper till med både för- och efterarbete (bl.a. sätta upp och ta ner märkning av banan) men också under tävlingsdagen för att genomföra loppet. Det behövs bl.a. personer som fungerar som trafikvakter och som kör följebil/-motorcykel längs rutten, som är första hjälp-kunniga och kan rycka ut ifall olyckan är fram och som har kunskap om cyklar för att kunna erbjuda service ifall cyklarna krånglar. Vi behöver också personer som bemannar vätske- och servicestationer samt de som tar bort tidtagningschip och delar ut medaljer vid målgång.
Uppgifterna är lättare och svårare, men alla lika viktiga!


Vill du vara funktionär på Käringsundsloppet 2022?

Kanske ditt sällskap ska delta i loppet och du under tiden gärna vill ha en funktionärsuppgift. Eller kanske du tillsammans med din förening vill komma som en grupp och förtjäna en liten slant till er föreningskassa? Eller kanske du bara vill vara med och ta del av ett fartfyllt evenemang på ett annat sätt än de som deltar i loppet?
Du behöver inte kunna något om sporten och/eller ha några andra förkunskaper – vi lär dig det du behöver kunna.Vi ser dock gärna att du är över 18 år, men även för yngre finns det uppgifter. Har du godkända första hjälp-kunskaper är det ett stort plus.

Käringsundsloppet ordnas lördag 2.7 ca kl. 6.30- 20.30 och söndag 3.7 kl.11.00- ca 16.30.
Du behöver inte ställa upp under hela evenemanget, även kortare stunder är till nytta!
Funktionärssamling sker troligen på fredag (1.7) i Käringsund, närmare information meddelas senare. Då går vi igenom loppet och allas uppgifter. Funktionärerna bjuds på kaffe med dopp!

Tveka inte att höra av dig till ia.colerus@alandevent.com om du är intresserad av att hjälpa oss att genomföra Käringsundsloppet.
Funktionärerna bjuds på ät- och drickbart under tävlingsdagen. Föreningar som kommer funktionärer kan vi erbjuda en liten slant till föreningskassan.